Zucchinilasagne

IMG_0044

Ett bra sätt att använda all zucchini är att göra zucchinilasagne. Här kommer det utlovade receptet:

Ingredienser:
500 gr Nötfärs
1 st Gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 burk Krossad Tomat
1,5 dl Grädde
1 stor Zucchini
100 gr Riven Ost
1 st Lagerblad
Oregano, Salt och Peppar

Gör så här
Börja med att skiva Zucchinin på längden med en osthyvel. Lägg längderna på en ren kökshandduk och strö på lite salt. Låt ligga medan färsen tillagas.

Hacka löken och fräs i lite olivolja/smör. Tillsätt köttfärsen och när den är genomstekt häll i tomaterna, lagerbladet och resten av kryddorna. Låt småkoka i 10 minuter under lock.

Smörj en ugnsfast form och lägg hälften av Zucchinin i botten som ett täckande lager. Häll på häften av köttfärssåsen och täck med resten av Zucchinin och avsluta med köttfärssåsen som är kvar. Häll över grädden och strö på osten.

Grädda i 225°C i ca 20 minuter!     

Ett svar på ”Zucchinilasagne”

  1. Dag Almgren skriver:

    Kanonrecept!!! Jag har inte kommenterat något på länge, jag är nu själv sjukskriven för stressrelaterade problem. Det tog ganska exakt tre dagar från att vara en hyllad ogc inspektör till att vara en persona non grata i företaget

Kommentarer är stängda.