Tystnad

Jag ser polariseringen som det stora hotet. Som någon skrev ovan (avstår från att citera) är en stor del av befolkningen inte högutbildad. SD:s argumentation är mer tilltalande för dem än krav på definitioner mm. (En jämförelse kan göras mellan Hillary Clinton (PK) och Trump (SD)). Detta vill jag belysa – vilket jag tyckte att era kommentarer förtydligade. Men som jag redan frågat mig – varför engagerar jag mig. Och ni gav mig svaret. Så – nu blir det paus från FB. Ni lyckades övertala mig att det är bättre att hålla tyst. (Mitt svar på FB efter att jag raderat citat.)

När jag ser ett problem brukar jag fråga mig om jag kan påverka det eller inte. Om jag kan påverka gör jag en handlingsplan. Om inte är det bättre att helt lämna. Efter ett tag gör jag samma övervägande igen.

I frågan om polariseringen kom jag fram till att jag skulle försöka förstå varför icke-rasister väljer att rösta på SD och sedan få politikerna att förstå för att kunna göra något åt det.

Istället blev jag själv anklagad för att vara rasist.

Vid flera tillfällen har jag ställt mig samma fråga – göra något eller strunta i det. Idag fick jag svaret och lämnar därmed frågan för att helt ägna mig åt det som är viktigast (och skälet till att jag försökt få politikerna att vakna) – Miljön!