Äntligen!

Plötsligt ligger det bara där i mailkorgen och väntar. Lektörsutlåtandet!

Sex sidor löpande text där Helena behandlat karaktärer, språk, struktur och en massa annat. Dessutom mina 22 sidor text där hon markerat och gjort små kommentarer som ”Spännande”, ”Jätteintressant fråga” – men även förbättringsmöjligheter som ”Här är det lite otydligt vad du menar” och ”Fundera på hur viktiga barnen är här. Behöver du nämna dem vid namn.”

Återigen hittar hon guldkorn som får mig att se positivt på projektet. Tror inte hon förstår hur mycket hennes ord betyder!

Dagen har jag tillbringat i trädgården – förutom att jag återigen har klippt håret riktigt kort.

När det gäller researchen får det bli en tur till Lund snart. Böcker är beställda – både om hästkärror och Dalarnas sommarvägnät.

Från Vagnhistoriska sällskapet fick jag följande svar:

”På den tiden fanns det på landet endast enkla vagnar, 
såsom åktrillor och vad man kallade schäs, som kunde var enaxlad en tvåaxlad. Det var ofta grovt konstruerade, inte sällan utan fjädring, alltså
ganska obekväma. Färderna var inte så långa så man stod ut. Det finns beskrivningar, t. ex Linné och andra som reste i landet och de beskrev ofta
färderna och vagnarna. Sök på biblioteken efter resebeskrivningar från den tiden, Skisser kompletterar berättelserna, fotografier kom senare.
Mvh
Odd Jansson
sekreterare VHS”