Improviserad cykelrunda Munka-Ljungby – Ängelholm

När det är kallt föredrar vi att cykla i skogen. Därför hade vi planerat cykla från Örkelljunga till Markaryd. Men ju närmare vi kom Örkelljunga desto tjockare låg snön. Underlaget är viktigt därför bestämde vi oss för att köra söderut igen. I Munka-Ljungby var snön slut och vi parkerade vid kyrkan.

Munka-Ljungby kyrka
Kyrkor är bra att orientera sig efter på kartan. Den här gången valde vi att parkera vid Munka-Ljungby kyrka.
Fastlagsbulle
Det är inte alltid det blir som man tänkt sig – men det kan bli väldigt bra ändå. Dagens cykeltur startade på Konditori Centrum med en fastlagsbulle och en smörbulle.

Trip-advisor är till stor hjälp när vi ska hitta sevärdheter eller restauranger. Därför försöker vi även dela med oss av våra erfarenheter. Här hittar du mitt omdöme om Konditori Centrum. 

Per i Viken
Till trädgårdsbutikerna anländer våren tidigt. Utanför Blomsterlandet i Ängelholm lockar doften av grillad korv. Det är inte första gången vi faller för frestelsen att dela en av Per i Vikens korvar.

Genom villakvarter cyklade vi genom Ängelholm och hamnade i Hembygdsparken.

Hembygdsparkens Wärdshus hade verkligen en barnvänlig meny, men nästa gång väljer vi korven utanför blomsterlandet för att kunna testa våfflorna i våffelstugan istället.
Hembygdsparken har flera olika sorters hönor, kaniner, getter, får, lekparker och äventyrsslingor. Tänk så mycket äventyr det finns som inte kostar något.

Vi fortsatte upp till Skälderviken och ut på Kattegattleden. Tyvärr är den under ombyggnad och underlaget var uruselt.

Underlaget påverkar cyklingen väldigt mycket. Stigar med rötter är bra träning för balansen och riktigt roligt. Stora grova stenar är däremot bara tråkigt. Vi får hoppas att Kattegattleden är återställd till i början av april som det står på skyltarna.

Kattegattleden från Ängelholm och norrut är en av våra favoritsträckor. Tyvärr är den under ombyggnad.

Dagens cykling

4,6 mil. Från Munka-Ljungby går det en cykelväg parallellt med bilvägen mot Ängelholm. Vi valde att svänga av mot Dalmöllan. Bra underlag och nästan ingen trafik upp till Tåstarp. Där följde vi skyltarna till Ängelholm.

Ängelholm är en fantastisk cykelkommun – en av de bästa kommunerna när det gäller skyltar för cyklister. Vi följde cykelvägar upp till Skälderviken där vi insåg att Kattegattleden byggs om och inte är färdig förrän i april. Fortsatte ändå upp till Magnarp och tog småvägar via Barkåkra, Åkesholm och Gångarp tillbaka till Tåstarp och Munka-Ljungby.

Dagens lärdom

Snörisken är större i norr och på högre höjder. Vi hade planerat cykla från Örkelljunga till Markaryd, men det var snö och isigt underlag. Därför valde vi att köra vidare söderut och hamnade i Munka-Ljungby.