Yogan en viktig del av mitt liv

“En liten gnutta av doften från rosorna dröjer sig alltid kvar vid den hand som överräckt dem” – När man anstränger sig för att förbättra andras liv lyfter man samtidigt sitt eget liv till en högre nivå.” Ur Munken som sålde sin Ferrari

Morgonpromenadens tacksamhet gick till yogan och min yogalärare Merethe på Mpiyo.

Att börja på yoga var inget genomtänkt beslut. Jag anmälde mig till en kurs på uppmaning av min psykolog. Målet var att förbättra min andning. Min massör, Cecilia Lindqvist, tipsade om Mpiyo. Jag hittade en intensivkurs i Ashtangayoga utan att fundera över vad det innebar. Det var en tid av extrem förvirring och jag överlämnade besluten till andra.

Sedan dess har jag gjort yoga regelbundet. Vissa perioder har jag gått på mysore-pass, andra perioder har jag bara gjort ställningarna i min ensamhet. I höstas började min rygg krångla. När jag satt på tåget efter mötet med Försäkringskassan var jag helt nerkörd, ryggen värkte så att jag inte visste var jag skulle bli av. Var tanken kom ifrån vet jag inte, men jag gick in på Mpiyos sida och hittade en massagetid redan dagen efter. På tre behandlingar hade Merethe fått bukt med det onda. Samtidigt satte massagen igång en massa andra processer i mig.

Nu förstår jag vad det innebär att ha en yogalärare och försöker boka in mysore-pass varje vecka. Det är fantastiskt att ha yogalärare och massör i en och samma person. Dessutom utstrålar Merethe den där positiva energin som jag så väl behöver. Jag mår bra bara av att sitta i korgstolarna utanför yogalokalen. Där har många av bokens texter blivit skrivna.

Tack Merethe för att du är den du är!!!

Yoga

Den 21 juli 2014 började jag med ashtangayoga. Här hittar du blogginläggen (tryck på näst så kan du följa dem. De blandas med äldre inlägg från tiden som ambassadör för kvinnors företagande, men det är bara att bläddra förbi.)

Här hittar du blandade inlägg om yoga.

Tjäna andra utan själviska motiv

Här hittar du länk till ett utdrag ur boken Munken som sålde sin Ferrari