Utvälinge – Jonstorp – Höganäs

Saluhallen i Höganäs serverade brunch för 259 kr/person. Riklig buffé med fyra sorters sill, flera olika sallader, kallskuret. Den varma maten bestod av omelette och bacon, korvar och kyckling. Ett dignande dessertbord.

Enligt SMHI skulle det motsvara 11 minusgrader i vinden. Då behövs det många stopp på cykelturen. Vi googlade och insåg att flera restauranger öppnar för säsongen först i mars.

Vi ställde bilen i Utvälinge och följde Kattegattleden västerut. Underlaget är fantastiskt och leden lättcyklad. ICA i Jonstorp (efter 9 km) blev stopp nr 1. Därefter fortsatte vi med vinden i ryggen och solen i ansiktet – verkligen härligt.

Saluhallen i Höganäs är väl värt ett besök. Vilken härlig miljö! Flera keramiker och många mysiga butiker.

I Höganäs var restaurangerna vid hamnen stängda. Via tripadvisor hittade vi till Saluhallen. Restaurangen hade högt betyg enligt tripadvisor. När det gäller miljön håller jag verkligen med. Fina blomsterstilleben i de gamla industrilokalerna där brännugnarna blivit vackra detaljer. Maten var fräsch – men kvalade inte in på vår top-5-lista.

Med rätt kläder finns inget dåligt väder. Idag stod valet mellan två par långkalsonger och vildmarksbyxor eller ett par långkalsonger och försvarets vadmallsbyxor (inköpta på Överskottsbolaget för mer än 20 år sedan för 25 kr.) Kanske inte så snygga men vansinnigt sköna. Träningslinne, underställströja (modell tjockare), gula cykeljackan och fleecejacka. Dubbla hjälmmössor. Bandera att dra upp över näsan samt en tjock halsduk om hakan.

Sista pausen tog vi i Häljaröd där vi drack av vårt medhavda te. Rejäl D-vitamintankning och röda kinder.

Dagens cykling

4,6 mil. Vi följde Kattegattleden från Utvälinge till Svanshall. Eftersom det var kallt i vinden valde vi en mindre väg via Glimminge till Höganäs. Bra underlag och ytterst få bilar. Vi åt på Saluhallen i Höganäs innan vi tog samma väg tillbaka till Glimminge. I Glimminge följde vi skylten till Jonstorp och sedan Kattegattleden tillbaka till Utvälinge.