Cykla på Bjäre (testar vlogga del 1)

Fördelen med en mittmotor är att du får mer fart om du trampar hårdare, dvs mer cykelkänsla. Om du har svaga knä kan det vara en nackdel.

Med vindruta prickig av dimma bestämde Dottern och jag att cyklarna fick vänta. Istället stannade vi till på Troendtorps toffelfabrik. Bilburen är det lättare att handla – och det blev vars ett par flip-flop.

Skeppshults elcyklar slår du till bak på batteriet.

Det småregnade fortfarande när vi parkerade bilen utanför Salomon krog för att testa deras lunchbuffé. Rostad blomkål, rimmad lax, rödbetorna, broccolin – allt utom dessertbuffén var som på söndagarna. Salomon krog fortsätter vara min favoritrestaurang.

Med pil upp och pil ner reglerar du hur mycket motorhjälp du vill ha. Med knappen ovanför ”pil upp” manövrerar du panelen så att du kan se hur långt du kört, max hastighet etc.

Vi filmade och filmade med min mobil så jag glömde alldeles bort att fotografera. Förhoppningsvis har vi istället material för vlogg nummer två.

När vi kom fram till Hovs Hallar tittade solen fram. Vi checkade in och lastade ur el-cyklarna. Dottern är inte så cykelvan och fick testa en Batavus Stratos medan jag cyklade Skeppshult Cyk-el med mittmotor. Vi rullade ner till Kattvik, letade mysiga café i Båstad och var tacksamma för elen när vi cyklade uppför Sinarpsdalen och vidare till kyrkan i Hov.

Det blev ingen badtunna i kväll – däremot långa samtal i restaurangen över en trerättersmeny medan solen gick ner. Än en gång levererar Hovs hallar i topp-klass, god mat, oslagbar miljö, sköna sängar, gratis bastu och badtunna. (Här hittar du en länk till listan över hotell som finns med i vloggen.)I morgon ska jag försöka både fotografera och filma :).

Dagens cykling

3,3 mils cykling – Hovs hallar – Kattvik – Båstad – Sinarpsdalen – Salomon krog – Västra Karup – kyrkan i Hov – Hovs hallar.

Länkar

Mer om elcyklar

Inlägget har gjorts i samarbete med Jönssons cykelaffär och Hovs hallars hotell och konferens.