Morgonyoga

Den liljeblommande tulpanen Très Chic planterades hösten 2016. Här och var kommer den tillbaka även i år. I bakgrunden jätterams och snöklockor (8 maj 2018)

I helgen bestämde jag mig för att ersätta morgonpromenaden med Ashtangayoga tre dagar i veckan. Det är märkligt vilken nytta det gör för kroppen. Efter en jobbig ställning är det som om kroppsdelen får liv, som om blodet pulserar och värmer.

Till hösten ska jag plantera massor av de tidiga snöklockorna (Leucojum Vernum). Men även de högre sena snöklockorna är vackra (Leucojum Aestivum Gravety Giant – tror jag). (8 maj 2018)

Fokus ska vara på andningen. Tankarna som svävar förbi är som tunna sommarmoln. Ibland observerar jag dem, men för det mesta lyckas jag hålla mig i andningen.

Hösten 2017 blev det inte så mycket lökplantering – men den här (som jag får kolla namnet på) hittade vi på en sen rea. (8 maj 2018)

Höstens kontakter med Försäkringskassan drog ner mig långt i gropen. Först nu börjar jag må bättre igen. Med våren och ljuset känns det som en omstart – som om jag här och nu bygger ett nytt liv. I går bestämde jag mig att boken om Gustav Vasa får vänta. När jag äter lunch bläddrar jag i böcker om 1500-talet, men under de kommande tolv månaderna ska jag dyka ner i mina djupaste mörker. Jag måste våga möta demonerna  – först då blir jag av med skulden och skammen.

Just nu blommar alla körsbärsträden. (8 maj 2018)