6,8 mil på Nävlingeåsen

Våra cykelturer är alltid lika spännande. I går hade vi lösa planer på att cykla på Bjärehalvön, men när vi vaknade föll ett stilla sommarregn. Enligt SMHI skulle det regna på Bjäre större delen av dagen. Vi kollade olika platser i Skåne – den närmaste regnfria platsen enligt SMHI var Nävlingeåsen.

Det regnade när vi gav oss iväg – och det fortsatte regna när vi svängde av mot Ignaberga. SMHI:s prognos var nu ändrad. 1,8 mm regn i Nävlinge klockan 12, däremot inget regn i Örkelljunga. Skulle vi köra norrut istället?

Vägen upp mot Nävlingen var asfalterad och slingrande. Vi bestämde oss för att göra en rekognosering och körde upp mot Djurröd, varenda vägsnutt var cyklingsvärd. Gårdar med uthus av gråsten och faluröda träpaneler, lövskog, stora ekar, kohagar och små åkerlappar omgivna av stengärde. Regnet avtog och vi bestämde oss för att parkera bilen. Vi kunde ju alltid cykla tillbaka om regnet kom.

Vi behövde inte återvända på grund av regn. Inte en droppe föll det på oss. Nävlingeåsen imponerade med sina många småvägar. Nu måste jag se till att komma i säng så att jag är utvilad i morgon när jag ska träffa Dottern.