Våtarv med rödbetshummus

Tärnade äpple på en bädd av spenat och våtarv. Toppa med valnötter och en rejäl klick rödbetshummus.

Våtarv

I Skåne kan du plocka våtarv hela året. Den bildar grönskande mattor i mitt trädgårdsland. Lättast är att klippa den med sax så att du slipper jorden. Jag har läst att den kan smörstekas, men jag har hittills endast använt den i Smoothie och med andra gröna blad i en sallad.

Hittills har jag inte hittat några bra uppgifter om näringsinnehåll, men jag hoppas kunna komplettera inlägget i framtiden.

Varför rensa bort det som självsår sig och kan ätas? Här ringblommor och våtarv.

Rödbetshummus

Koka kikärtor enligt beskrivning på förpackning.

Skala under tiden rödbetor och skär i bitar som får koka med under de sista femton minuterna.

Spara kokvattnet.

Mixa kikärtor, rödbetor med vitlök, tahini, pressad lime och citron, salt och peppar efter smak. Späd med olivolja och kokvatten till lagom konsistens.