Mars 2012

En advokat som bloggar – hur går det med sekretessen?

De ärenden jag skriver om här har jag klientens skriftliga godkännande att använda.

Vissa exempel är en sammanblandning av många vanligt förekommande situationer och kan inte knytas till något enskilt fall. Men jag gör om det för att det skall vara mer intressant att läsa. Ibland spånar jag fritt och fantiserar ihop exempel för att visa konsekvenserna av juridiken.

Efter att ha bloggat ett halvår på andebark.se har vi diskuterat bloggen. Jag har förstått att många sätter likhetstecken mellan den här bloggen och advokatbyrån. När vi flyttade bloggen från advokatbyran.nu till en egen sida var det just för att skilja på Advokatbyrån och det som är jag.

Jag har även förstått att det finns de som undrar hur jag hinner vara advokat.

1. Jag jobbar långt mycket mer än 40 timmar i veckan

2. Bloggandet gör jag på min fritid (dessutom tar det inte mycket tid att blogga från mobilen). Ibland har jag väntetid och då roar jag mig med att blogga istället för att spela på mobilen. Skrivandet är mitt stora fritidsintresse.

I mars 2012 ändrade jag bloggens innehåll till att bara vara juridik. Resultatet var att hälften av läsarna försvann och jag förlorade skrivglädjen.

Jag har nu valt att låta bloggen vara min personliga dagbok blandad med juridiska reflektioner. Inlägg om företagande försöker jag lägga på www.ambassadorer.se (där jag en gång började mitt bloggande).

Att finnas i sociala medier är en process och det finns inte några färdiga mallar!

4 Comments

 1. Tack Annika för en intressant blogg och att du berättar om din väg. Hittade hit när jag sökte på Munken som sålde sin Ferrari efter att ha läst ett facebookinlägg om en vän som åker på en skriv och meditationsretreat.

  1. Stort tack för din kommentar! Jag blir alltid lika glad för dialog!

   Skriv och meditationsretreat låter verkligen intressant. Var hittar man mer info?

   Du får gärna lägga till mig som vän på Facebook. Leta på andebark.

 2. Hei,

  Jeg leser din blogg med interesse, og har lagt til en link under Nordic Law Blog. Kanskje kan du også finne inspirasjon hos andre bloggere der. Ser frem til å følge din blogg.

  Stig

  Mvh Stig Asmussen

  1. Hej Stig och tack för din kommentar!
   Vad kul att du tycker min blogg är intressant. Jag blir nyfiken på hur du hittade den.
   Jag lägger en länk till din blogg!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha Captcha Reload