Kulningsworkshop med Anna Vild

Min meditationspromenad går vid kanten av dagbrottet. De senaste dagarna har jag letat efter platsen för kulningsworkshopen den 14 augusti. Jag vill att den ska vara lite magisk och föra tankarna till fjällen.

När du passerat järnvägen sneddar du över vägen och följer husraden längs Böketoftavägen tills du kommer till Åvarpsvägen (bilden). Fortsätt rakt fram (över Ovanbysvägen) så samlas vi vid grusplanen bakom plintarna.
Nässlor är det gott om i området – och vildhallon som här.

Trots att jag ägnat så många år åt att skriva boken Oväsen i Älvdalen hade jag inte funderat så mycket över kulning. Visst hade jag lyssnat på några youtubeklipp, men inte så att jag hade satt mig in i vad det egentligen innebar. Det var inte förrän på boksläppet när jag träffade Anna Vild och jag fick vara med på hennes kulningsworkshop. Det var då det gick upp för mig att kulningen är som en nordisk form av kundaliniyoga.

Nu tar vi kulningen till Skåne – och jag har hittat flera magiska platser där kulningen får rätt inramning.

Eller vad sägs om bilden nedan? Det är dagbrottet Norra Albert som Cykelaffären förvärvade i september 2018. I augusti 2019 adopterade Mats Karlsson området och har sedan dess anlagt sju kilometer MTB-spår. Naturskyddsföreningen har konstaterat att detta är en av Skånes fyra viktigaste biotoper för biologisk mångfald. Just nu fladdrar det som aldrig förr på fjärilsängen.

Inplanerade kulningsworkshops i Skåne augusti 2020

Här kan du läsa mer om Anna Vilds kulningsworkshops

*** Specialpris på kulningworkshop ***

Fler aktiviteter den 14-16 augusti på Söderåsen

Premiär för berättarföreställningen Oväsen i Älvdalen

Fler resor med Anna Vild

#AnnasSkåneresa den 17-20 augusti

#AnnasDalaresa den 11-13 september