”Du befinner dig i väntrummet”

Orden är Lillemor Groths och hon skrev dem på sidan Konsten att tina en frusen själ.

I antologin Skiftet ger Lillemor Groth oss en reseguide till en ny tidsålder. I går gav hennes ord mig all den tröst jag behövde. Därför väljer jag att dela några av hennes citat här så jag kan gå tillbaka till dem.

När jag scrollar i flödet ser jag att vi är många som är i väntrummet just nu, många som gör förändringar.

Nymåne, fredagen den 1 april kl 08.24

”Välkommen till en spännande nymåne-vecka! På fredag den 1 april kl. 08:24 möts Solen och månen i Väduren på 11 grader. Numerologiskt är talet 11 som en dörr du kliver igenom, in i en ny värld.”

Ur Konsten att tina en frusen själ på FB

2002 blev jag sjukskriven för första gången i mitt liv. I samband med detta kom jag i kontakt med boken Månologi och upptäckte att Månen påverkade mina känslor. Under flera år planerade jag mitt liv utifrån månen. Från nymånen till fullmånen ägnade jag mig åt utåtriktad verksamhet. Marknadsföring, föredrag, tog in nya ärenden. Från fullmånen till nästa nymåne ägnade jag mig åt att fullfölja. Jag lärde mig att svartmånen tömde mig på energi. Att just innan det vände var det som värst. Då kom tårarna utan att jag visste varför.

Sedan gick åren.

Det fanns inte tid att leva efter månen och jag glömde bort det.

Sedan i måndags har jag mått skit. Saker som jag annars kan skaka av mig har gått rakt in. Jag ser ju själv hur dumt det är, ändå lyckas jag inte hantera känslorna på ett adekvat sätt.

Tack Lillemor Groth för att du fick mig att minnas tiden när jag levde efter månen.

Använd dina sår för att hjälpa världen

”Solen och månen har även den sårade helaren Chiron och Merkurius (ditt uttryck här på jorden) med sig. De sår som du har arbetat med i livet, kan du också hjälpa världen med. Du har troligen även din natala Eris i din födelsekarta i närheten av den här nymånen. Eris är underjordens gudinna Erishkigal som hjälper Venus/Inanna att gå igenom mörkrets prövningar – en slags renande skärseld – för att till slut föda fram en ny identitet.”

Ur Konsten att tina en frusen själ på FB

Om vi antar att universum/skaparen hjälper oss få syn på våra sår för att vi ska kunna läka dem. Vad har jag då fått lära denna vecka?

  1. I vissa sammanhang är jag för drivande. Människor mår dåligt av min röda energi.
  2. Jag behöver vara mer försiktig med hur jag använder orden och skiljetecken. Ett utropstecken kan tolkas som ett hot.
  3. Jag uppfattas som opålitlig.

En mer högfrekvent version av dig själv

”En lättare, gladare och mer högfrekvent version av dig själv. Ditt nya jag där du lever mer i ditt hjärta, än i dina tankar.

Den här veckan är det precis det du gör. Inför en nymåne är månen inte längre synlig, den blir en mörkermåne. Precis på samma sätt som när naturen blir helt stilla innan ett åskväder bryter ut, blir energierna på himlavalvet intensiva och laddade.

Avvaktande.

Som att du befinner dig i väntrummet. Innan det plötsligt bryter loss och då med full kraft. Just nu befinner du dig i ett sådant väntrum. Som om du sitter i gaten och väntar på att få gå på flygplanet.”

Ur konsten att tina en frusen själ på FB

I går visade jag Natalia Reseguiden i antologin Skiftet. Vi lever verkligen i en magisk tid.

”När det var dags för dig att födas in i den här världen var du själv med och la planen. Och du valde att födas just nu, i den här spännande tiden. Mitt i skiftet mellan två dimensioner och två tidsåldrar. Du bestämde också vad du ville lära dig och vilka resurser och begåvningar du ville ha med dig.”

Ur antologin Skiftet

Lämna ett svar