Bokmässa i Billesholm

När?

Helgen efter midsommar. Vi börjar med det lilla formatet – lördagen den 27 juni 2020.

Var?

Billesholms Folkets Park (mer om platsen kan du se i vLoggarna längst ner på sidan).

2020 blir i liten skala – men 2021 invigs järnvägsstationen i Billesholm med direktförbindelse till Malmö. Då har bokmässan i Billesholm potential att växa.

Hur?

Den 19 december 2019 ska jag besöka biblioteket i Bjuv för att diskutera ett samarbete kring en bokmässa i Billesholm.

Här hittar du mer information för utställare

Program på scenen

2020 är året jag debuterar som författare. Bokmässan i Billesholm blir mina första framträdanden i Skåne – därför kommer jag agera moderator 2020 och bjuda in författarkollegor till boksamtal varje hel timme. Scenarrangemanget begränsas till 15 minuter så att det finns utrymme för mingel längs borden i de följande 45 minuterna innan nästa scenframträdande.

Här kommer du kunna läsa mer om programmet

Här hittar du utställarna

Mässtidning

På 2019 års Söderåsdag samarbetade vi med AdaptMedia och Söderåsjournalen. Det är min förhoppning att vi hittar ett bra samarbete även kring bokmässan.

Tema

2021 hoppas jag på en tredagarsmässa med följande tema.

Fredagen – barn & ungdom

Lördagen – skönlitteratur

Söndagen – hållbarhet/cykel/trädgård/odling

Söndagen den 28 juni 2020 kommer jag öppna min trädgård med hundratals rosor i samband med 1000 trädgårdar. Trädgården ligger granne med Billesholms Folketspark. Jag kommer signera böcker i anslutning till trädgården. Om någon är intresserad av att redan i år arrangera bokmässa med hållbarhetstema på söndagen finns den möjligheten, men jag kommer inte kunna medverka i Folkets Park på söndagen då jag vill kunna visa upp min trädgård.

Intresseanmälan

Är du intresserad av att delta – skicka ett meddelande här. 

Länkar till fler inlägg om bokmässan

Här kan du läsa mer om Billesholms Folkets Park och min vision för området

I den här vLoggen visar jag platsen.

Norra Albert kan bidra till att locka besökare. Jag tänker att det arrangeras guidningar för allmänheten i samband med Bokmässan i Billesholm. Det skulle bli en av årets två öppna visningar (den andra äger rum i samband med Söderåsdagen/geologins dag).