Första bokmässan i Billesholm

När? Lördagen den 27 juni kl 10-15

Var? Rotundan, Billesholms Folkets Park

Anmälan: Senast den 8 april 2020 via e-post till alexandra@kronholmconsulting.se

Bakgrund

I Billesholms finns Sveriges näst äldsta Folkets Park. 2021 kommer Billesholm få direkttåg från Malmö. Mellan tågstationen och Folkets Park är det cirka 1,4 km. 

Förutom stora parkytor finns det två byggnader med scener och en utomhusscen. Bokmässan kommer äga rum i Rotundan och i Folkets hus kommer det vara en hälsomässa. 

2020 vill vi undersöka förutsättningarna för mässarrangemang på Folkets Park i Billesholm.

Anmälan

Skicka din intresseanmälan till alexandra@kronholmconsulting.se så bekräftar vi ditt deltagande senast den 17 april. 

Kostnad

Du hyr bord (eller om du vill en yta som motsvarar bordsytan) för 500 kr ex mervärdeskatt/bord.

Marknadsföring

Förutsättningarna för att lyckas med evenemanget är att vi attraherar utställare och besökare. Biblioteken i Nordvästra Skåne kommer hyra bord för att erbjuda lokala författare att ställa ut kostnadsfritt. Vidare kommer förlag erbjudas att hyra bord. 

Annonsering kommer ske i Söderåsjournalens juni-nummer. Vidare kommer en enklare trycksak tas fram för att delas ut på samtliga bibliotek i Nordvästra Skåne (Information och annonserbjudanden kommer skickas ut efter sista anmälningsdatum.) 

Annika Andebark debuterar som författare den 21 mars 2020 med boken Oväsen i Älvdalen. I samband med pressbearbetning kommer hon lyfta fram bokmässan. Boken är inköpt centralt av Akademibokhandeln och hon kommer medverka vid boksigneringar på bokhandlar för att marknadsföra bokmässan. 

I sociala medier kommer vi lägga upp FB-event. Vidare kommer Annika Andebark marknadsföra evenemanget i sina kanaler och i olika FB-grupper. Om evenemanget ger mersmak kommer vi publicera egen hemsida inför 2021, men 2020 använder vi www.andebark.se

Vår förhoppning är även att lyckas engagera publikdragande författare som föredragshållare. 

Varför ska jag vara med i bokmässan?

Bokmässan är ett tillfälle att möta publik, visa och sälja sina böcker, synas i media och få inspiration – ja, egentligen samma anledningar som att vara med i Litteraturrundan. Här har du möjlighet att vara med och skapa ett nytt koncept för Bokmässa i Skåne. Billesholm kommer få ett strategiskt läge 2021. 

Vad förväntas av mig som utställare?

Du kommer i god tid och ställer upp dina böcker (här kan du även samarbeta med andra författare. Tider för när lokalen öppnar kommer efter anmälningstidens utgång.)

Du marknadsför din medverkan efter bästa förmåga t ex genom att 

  • kontakta dina egna presskontakter
  • prata med dina vänner och bekanta, både i verkliga livet och på sociala medier
  • skicka nyhetsbrev till dina kontaktnät
  • Efter bokmässan göra en utvärdering så att vi vet hur vi ska utveckla Bokmässan.