Kvinnohistorisk frukost

En grå novembermorgon när regnet piskade mot asfalten steg jag av tåget i Lund och vandrade till Grand hotell där jag bestämt frukostmöte med min dotter. Här väcktes en idé inspirerad av den kvinnohistoriska middagen på bokmässan i Göteborg.

Drömmen är att engagera bokhandlare, kvinnohistoriska föreningar mm att arrangera kvinnohistoriska frukostar under ett gemensamt koncept.

Hur?

Ganska enkelt – kom överens om tid med ett hotell. Anmälan görs direkt till hotellet. Var och en betalar för sin egen frukost. Hotellet eller arrangören bjuder in en författare/historiker etc att tala i 15 minuter. I övrigt mingel och frukostätande.

Hur kan jag bidra?

I samband med att jag reser från Älvdalen till Stockholm kommer jag sova på hotell enligt programmet som du hittar här. I samband med detta ställer jag upp mot en frukost på de orterna jag är. 

Marknadsföring

Vi borde kunna starta en grupp på FB där evenemangen läggs upp. Förhoppningsvis hittar jag någon som vill ansvara för detta.

Om jag blir inbjuden att tala på någon kvinnohistorisk frukost kommer jag att berätta om detta i mina kanaler i sociala media.

Vem?

Min vision är att fler författare ska stödja initiativet och delta i frukostar så att rörelsen kan spridas över Sverige.

Hur går vi vidare?

Dela gärna med dig av tankar och idéer genom att kommentera detta inlägg. Jag kommer att uppdatera inlägget efterhand som mer information tillkommer.