Pressbilder och presentation

Om Annika Andebark

Annika Andebark föddes 1969 i Simrishamn och lever idag tillsammans med Cykelhandlaren i Billesholm. En stor del av tiden tillbringar de på cykeläventyr runt om i världen.

Efter juristexamen i Lund 1992 var hon tingsnotarie vid Kristianstads tingsrätt. Därefter arbetade hon inom humanjuridik och som advokat fram till 2014. Intresset för trolldomsprocesserna väcktes samma år. Sedan 2018 har hon stöttat forskningen kring de skånska dinosaurierna där hon grundat Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm.

I sociala medier kombinerar hon intresset för cykling med historieberättande.

Som jurist har hon erhållit flera utmärkelser för sitt engagemang i kvinnors företagande och tillvaratagande av kvinnors juridiska rättigheter. Idag är hon ansvarig för filmfonden i Insamlingsstiftelsen Kvinnohistorier där hon samlar in medel för filmatiseringen av debutromanen Oväsen i Älvdalen.

www.andebark.se

www.trolldomsprocesser.se

Instagram: andebark_forfattare och andebark_cykelinfluencer

Youtube: andebark

Bild: Cissela Larsson
Jodå – jag älskar att stå på scen. Under lågstadiet tillbringade jag alla raster med att förbereda fredagens roliga timme. Jag spelade ofta ”Karl Andersson” i fula kläder, peruk och stora sko. Min Indiana Jones-klädsel var ett resultat av en pressbild som togs sommaren 2019. Bild: Cissela Larsson