Berättare

Arvode enligt författarförbundets rekommendationer

Varför resa långt geografiskt när du kan resa långt i tiden?

Med fantasins hjälp kan vi till spännande platser och tider utan koldioxidutsläpp.

Under 2024 lanseras de tre första ”tidsresebyråerna”.

Upplev Billesholm

I samarbete med forskare och hembygdsföreningar tar vi dig med på en resa 201 miljoner år bakåt i tiden och fram till 1979 när Skånes sista gruva stängdes. Till vår hjälp har vi berättaren Leif Thörnqvist som ingick i det sista gruvlaget.

Avalonia tour

Resebyrån presenteras genom live-event den 16 december. För mer info följ Avalonia tour i sociala medier. Du hittar kanalerna här. Eller skicka en intresseanmälan till Shaeen Svanede. Du hittar kontaktuppgifterna här.

Trolldomsprocesser

Min debutroman, Oväsen i Älvdalen, handlar om de första häxprocesserna i det stora oväsendet. Men det har förekommit häxprocesser både före och efter 1668. I framtiden hoppas jag engagera fler berättare som vill arrangera upplevelser på dessa platser. Vi har alla något att lära av historien.

Sidan är under utveckling.

Här hittar du resor till Älvdalen

Här hittar du resor till Torsåker

Oväsen i Älvdalen, Sätta punkt. och Skiftet

Eldarna

– en bokserie om bakgrunden till häxprocesserna

Vem tände bålen? Den frågan dök upp när jag började gräva i 1600-talets häxprocesser. Sedan dess har jag letat efter svaren. Den 21 mars 2020 släpptes första delen i bokserien Eldarna. Den handlar om den tysta massans ansvar och byråkratiska regler kan leda fel om vi kommer för långt ifrån verkligheten.

Hösten 2020 kom jag i kontakt med produktionsbolaget Tulpa och har sedan dess tagit aktiv del i omarbetningen av boken till filmmanus.

Bokserien är tänkt att omfatta sju böcker där kvinnohistorier från 1520-1676 lyfts fram.

Sagt om Oväsen i Älvdalen

Avalonia

och det stora utdöendet mellan Trias och Jura

2018 tog forskare från Uppsala universitet med mig på en tidsresa 201 miljoner år tillbaka i tiden. I ett gammalt dagbrott, som idag ägs av Sven Jönssons cykelaffär, har forskare hittat spektakulära dinosauriefynd som skriver om historien.

Fram till augusti 2022 var tidigare ägaren ansvarig för att vattnet pumpades upp, men idag är fyndplatsen täckt av vatten och det finns inte längre något att se.

Via Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm tillgängliggör vi historien om det stora utdöendet mellan Trias och Jura.

bloggen gör jag en tillbakablick på åren med dinosaurierna.

Här kan du läsa mer om DinoHoj

Upplevelsecykling

Min livskamrat är Cykelhandlare i Billesholm. Tillsammans har vi sedan 2012 utvecklat något vi kallar Upplevelsecykling. Här är cykeln ett medel att uppleva, men vilken sort cykel och var du cyklar spelar inte någon roll.

I Upplevelsecykling fokuserar vi på upplevelser som mat och unika boenden. Efterhand har jag kommit att allt mer koncentrera mig på den historiska upplevelsen. När du cyklar hinner du uppleva i samma takt som våra föregångare upplevde från hästryggen.

instagram och youtube kan du hänga med på våra cykeläventyr.

Läs mer

Svensk bokhandels vårkatalog (191209)

Om Annika Andebark

Kommande evenemang

Utgivna böcker

Skrivretreat i Älvdalen – 4 maj 2014

Researchen på bloggen

Hur bokserien fick sitt namn

Nordiska trolldomsprocesser (faktasida)

Kvinnohistorier