Berättare

Varför resa långt geografiskt när du kan resa långt i tiden?

Med berättelser i olika format tar jag dig med på tidsresor.

Eldarna

– en bokserie om bakgrunden till häxprocesserna

Vem tände bålen? Den frågan dök upp när jag började gräva i 1600-talets häxprocesser. Sedan dess har jag letat efter svaren. Den 21 mars 2020 släpptes första delen i bokserien Eldarna. Den handlar om den tysta massans ansvar och byråkratiska regler kan leda fel om vi kommer för långt ifrån verkligheten.

Hösten 2020 kom jag i kontakt med produktionsbolaget Tulpa och har sedan dess tagit aktiv del i omarbetningen av boken till filmmanus.

Bokserien är tänkt att omfatta sju böcker där kvinnohistorier från 1520-1676 lyfts fram.

Sagt om Oväsen i Älvdalen

Det stora utdöendet

mellan Trias och Jura

2018 tog forskare från Uppsala universitet med mig på en tidsresa 201 miljoner år tillbaka i tiden. Tillsammans med Kladdohoj utvecklas bokningsbara event där jag delar med mig av upplevelserna genom film eller berättelser på plats.

Här kan du läsa mer om DinoHoj

Upplevelsecykling

Min Hjärtevän är Cykelhandlare i Billesholm. Tillsammans har vi sedan 2012 utvecklat något vi kallar Upplevelsecykling. Här är cykeln ett medel att uppleva, men vilken sort cykel och var du cyklar spelar inte någon roll.

I Upplevelsecykling fokuserar vi på upplevelser som mat och unika boenden. Efterhand har jag kommit att allt mer koncentrera mig på den historiska upplevelsen. När du cyklar hinner du uppleva i samma takt som våra föregångare upplevde från hästryggen.

instagram kan du hänga med på våra cykeläventyr.

Läs mer

Svensk bokhandels vårkatalog (191209)

Om Annika Andebark

Kommande evenemang

Utgivna böcker

Skrivretreat i Älvdalen – 4 maj 2014

Researchen på bloggen

Hur bokserien fick sitt namn

Nordiska trolldomsprocesser (faktasida)

Kvinnohistorier