Mars 2012

En advokat som bloggar – hur går det med sekretessen?

De ärenden jag skriver om här har jag klientens skriftliga godkännande att använda.

Vissa exempel är en sammanblandning av många vanligt förekommande situationer och kan inte knytas till något enskilt fall. Men jag gör om det för att det skall vara mer intressant att läsa. Ibland spånar jag fritt och fantiserar ihop exempel för att visa konsekvenserna av juridiken.

Efter att ha bloggat ett halvår på andebark.se har vi diskuterat bloggen. Jag har förstått att många sätter likhetstecken mellan den här bloggen och advokatbyrån. När vi flyttade bloggen från advokatbyran.nu till en egen sida var det just för att skilja på Advokatbyrån och det som är jag.

Jag har även förstått att det finns de som undrar hur jag hinner vara advokat.

1. Jag jobbar långt mycket mer än 40 timmar i veckan

2. Bloggandet gör jag på min fritid (dessutom tar det inte mycket tid att blogga från mobilen). Ibland har jag väntetid och då roar jag mig med att blogga istället för att spela på mobilen. Skrivandet är mitt stora fritidsintresse.

I mars 2012 ändrade jag bloggens innehåll till att bara vara juridik. Resultatet var att hälften av läsarna försvann och jag förlorade skrivglädjen.

Jag har nu valt att låta bloggen vara min personliga dagbok blandad med juridiska reflektioner. Inlägg om företagande försöker jag lägga på www.ambassadorer.se (där jag en gång började mitt bloggande).

Att finnas i sociala medier är en process och det finns inte några färdiga mallar!