Om Hammenhög

Hammenhög var en gång juridiskt centrum på Österlen. Sedan 1690 lär det ha funnits tingshus i Hammenghög. Dagens tingshus byggdes 1881. Det bildar en enhet med Gästgifvaregården, som fick sina privilegier 1693.

Min vision var att skapa en utbildningsmiljö som attraherade jurister från hela världen. Här hoppades jag att unga studenter skulle ha utvecklande diskussioner med erfarna jurister. Här hoppades jag att pensionerade jurister skall hitta intellektuell stimulans från olika områden och världsdelar. Och framförallt hoppas jag att juristernas respektive skulle ha ett härligt utbyte av nya kontakter och en anrik miljö!

Det finns många berättelser om middagarna som hölls på Gästis efter tinget. Det är historier om notarier som söps under bordet av de mer spritvana nämndemännen. Det är historier om Per Öra.

Den 14 juli 2012 arrangerade vi den första utbildningsdagen i Hammenhög med kort varsel. Stämningen på kvällens skånska gille var bättre än i mina vildaste fantasier!

Kanske är Gästis det enda stället i världen som serverar råka?

I baren stannade tiden på 50-talet med jukebox och skinnstolar.

På grund av sjukdom har jag tvingats avveckla verksamheten – men den här sidan sparar jag som ett minne av den tid som varit.