Cykelporten

I augusti 2019 arrangerade Mats Karlsson den första MTB-turen i Schakt Albert. Det blev starten för Cykelporten till Söderåsen där du hittar ett brett utbud av cykelupplevelser, inspiration och prylar.

Idag hittar du fyra cykelrelaterade företag och en MTB-klubb på gården (Billesholmsvägen 95).

Cykelaffärer

Sven Jönssons cykelaffär

Sedan 1973 har Sven Jönsson sålt cyklar i Billesholm. Från början köpte han och sålde via småannoser i Helsingborgs dagblad. Idag hittar du allt ifrån trehjulingar till lådcyklar. Men framförallt har du här en riktigt bra verkstad som även renoverar begagnade cyklar till nyskick. En specialitet är att ta hand om begagnade el-cyklar.

En fantastisk insats för miljön.

Ringklockor, väskor, cykelhållare för bil, hjälmar, cykelpumpar – ja, här finns ett stort utbud av det mesta.

Säkrast träffar du Cykelhandlaren i butiken under majdagarna och oktoberdagarna.

FB-sida

Söderåsen MTB

I mars 2023 öppnade banchefen Mats Karlsson & co Söderåsen MTB:s butik i Billesholm. Här kan du både köpa och hyra sportcyklar. Dessutom ett handplockat sortiment av tillbehör såsom däck och kläder.

Hemsida

Instagam

FB

Eventbyrå

Kladdohoj

Den 5 maj 2023 körs pilotturen av DinoHOJ i Billesholm. Här får du med cykelns hjälp uppleva 201 miljoner år på fyra timmar. Ett ohoj-event består av lära – smaka – cykla.

På hemsidan kan du läsa mer om DinoHOJ och andra guidade cykelturer. DinoHOJ arrangeras i samband med maj– och oktoberdagarna. Resten av året skräddarsyr duon cykelupplevelser.

Hemsida

Influencers

Andebark

Förutom att guida på DinoHOJ inspirerar Andebark till cykling via sociala media. Hon håller även föredrag om cykeläventyren tillsammans med Cykelhandlaren.

Sommaren 2023 planerar de en cykeltur genom Sverige som kommer dokumenteras via instagram.

Youtube

Instagram: andebark_cykelinfluencer

Organisationer

Team Albert MTB

Vintern 2019 bildade Mats och Katarina Karlsson TeamAlbert MTB som idag har omkring 800 medlemmar, två ungdomsgrupper, träningsgruppen Albertinorna. Klubben arrangerar även tävlingar på banan.

Hemsida

FB-sida

Instagram

Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm

2022 bildades Insamlingsstiftelsen Upplev Billesholm för att bidra till en destination som inspirerar till hållbarhet. I Norra Albert (Schakt Albert) har forskarna kartlagt hela det ekosystem som dinosaurierna levde i för 201 miljoner år sedan.

Hemsida

Facebook

Instagram