Hälsa

Idag handlar allt i mitt liv om hälsa. Aldrig mer ska jag köra kroppen i botten som jag gjorde 2010-2014. Min hjärna har fått bestående skador som jag måste lära mig leva med. Om jag inte utövar yoga regelbundet har jag värk i stora delar av kroppen.

Rörelse

Dessutom försöker jag tänka på att få mycket dagsljus varje dag. Det hjälper till att bilda serotonin – liksom rörelse. Dagliga morgonpromenader (om jag inte börjar dagen med yoga), regelbunden cykling och några tusen meter i simbassängen en gång i veckan.

Mat

Kosten la jag om radikalt efter att ett borttaget födelsemärke innehållit Malignt Melanom. Har kroppen en gång bildat cancerceller kan det så klart hända igen – och om det skulle hända ska jag i alla fall inte mata cancercellerna med gluten och socker.

Varje månad avslutar jag med en månadssammanfattning här på bloggen – där delar jag de recept jag hittat. Kostomläggningen är en ständigt pågående process.

Tomatfröna med spad sparar jag till en omelette.
Börja med att haka och bryna lök (här hämtad direkt från trädgårdslandet). Knäck i 3-4 ägg och rör med gaffel tillsammans med tomatspadet/fröna. Hacka zucchini och grönkål att blanda i. Toppa med några tomater. Servera direkt ur gjutjärnspannan.

Dryck

Med ökat dagligt vattenintag botade jag min migrän under studieåren. Jag har fortsatt dricka vatten och slutat dricka alkohol, eftersom jag inte mår bra av det. Andra drycker är björksav, smoothie och olika mustblandningar. Men mest dricker vi vatten – massor av vatten.