Öar av lugn

image

Solen värmer redan. Stenhällen är fortfarande kall och skrovlig under mig. Denna plats är min tillflykt. I flera år har jag tillbringat min semester här. Det är som om stressen bara rinner av mig redan när båten glider mellan öarna på sin väg långt ut i skärgården.

Vattnet kluckar mot stenhällarna.

Det är mer än ett år sedan jag var här senast – men vilket år. Ser man till vad jag genomfört känns det som ett decennium.

Hela fastigheten är ombyggd. Vi har nyanställt tre jurister och skapat nya rutiner…. Det här med att det skulle ta tid att skapa rutiner hade jag helt förbisett i min planering. Handledning av juristerna vilket gjort dem självgående. Skapat strukturer för ekonomisk uppföljning, gjort budgetar. Lagt ny strategi för webben, fått igång ny blogg och ökat företagets närvaro på Facebook. Läst massor om varumärke och sociala medier. Gjort uppföljning av nätnärvaron. Skapat ledningsgrupp. Tagit fram ett nytt koncept för att inreda kontor. Lagt strukturen för servicebolaget. Gjort en helt ny hemsida. Inrett ett helt kontor och haft öppet hus. Varit med i radio Kristianstad, advokatsamfundets tidning och lev livet. Deltagit i tillväxtskolan, växthus bjäre och mentorprogrammet Ruben. Tränat på att vara ledare.

Flyttat privat och hittat rutiner för att få livet att fungera med två tonåringar som alltid bor hos mig….ja, de är bäst i världen och de sköter det mesta hemma:) .

Varit på juridik kurser två hela veckor, knutit kontakter med advokater i världen genom att delta i advokatsamfundets utlandsavdelnings årsmöte.

Startat nytt mottagningskontor i Kristianstad och inlett samarbete med advokat Lennart Malmgren. Äntligen en möjlighet att pröva min vision att bygga en brygga mellan äldre och yngre jurister….

Trots detta i stort sett hela tiden jobbat heltid med ärenden…. Ja, dagarna har varit långa och helgerna korta….

Förra gången jag satt här visste jag att ett tufft år väntade. Jag fyllde på min energi. Men inte i min vildaste fantasi hade Jag anat att det skulle vara så här tufft.

Det dök upp många oväntade problem på vägen. Men vi löste dem…. När jag tittar tillbaka är jag imponerad över att jag klarade det….att jag inte brände ut mig. Det kan vara ok att köra hårt ett tag – men jag är väldigt medveten om att det inte fungerar i längden. Mina reserver är slut… Och jag borde under en tid jobba mindre för att fylla på igen.

Hur har jag då orkat? Det är nog tack vare EnergyManagement. Jag gillar experiment, att tänja gräänserna, göra det omöjliga möjligt. Annica Gilbertsson har varit min hälsocoach som påmint mig om att äta, sova och träna. Jag har bokat in regelbundna öar av tid för avkoppling; massage, spa, kurser där jag kopplat av på den lediga tiden. Kontakten med Annica har också betytt mycket för att hålla visionen vid liv i de tuffa perioderna. Medvetet har jag sökt mig till människor med positiv energi som får mig må bra – och undvikit energitjuvarna. Men viktigast av allt har nog de dagliga promenaderna varit. Tiden för reflektion och att jag gett mig tid att skriva ner mina tankar så att jag kunnat gå tillbaka till dem.

Ofta har jag skrivit tankarna i Facebook eller i en blogg. Den positiva responsen jag fått av läsare har betytt oerhört mycket.

Det är verkligen en ny värld. Det blev många inlägg på ambassaden. Insåg det nog först igår när jag fick pris som meste bloggare…. Men jag kan säga att varje inlägg var mer för min egen skull än för läsaren.