Bara vara

Trots att himlen är grå känns dagen helt perfekt! Tid för tankar innan jag steg upp… Ja, jag vet… har lovat att jag inte ska ha några nya idéer… men här i skärgården har det kommit tre stycken… dock inte några nya projekt – mer som kloka insikter. Det är som om tankarna blir så mycket klarare när jag inte har någon stress – som om alla frågor får sin lösning av sig själv.

Den grå himlen lockade inte till uteaktiviet – men jag tvingade på mig joggingskorna. Hämtade två dunkar vatten vid en av öns tre pumpar. Stannade och åt blåbär längs stigen. När vattendunkarna var avlämnade vid stugan hade jag övertalat mig själv att det skulle bli skönt med en löparrunda till Norra udden – och det var det verkligen. Det är de här stunderna jag lever på resten av året! Springglädjen i benen, det iskalla vattnet medan kroppen fortfarande är varm invändigt. Friskheten och styrkan som bor kvar i kroppen hela dagen.

Nu ska jag ge mig ut och plocka mer blåbär!