Tågresa

image

Hämtar ut mitt bagage 15.10 ur boxen på centralen. Tidsoptimistiskt passar jag på att handla ett spännande rooibus te (persika Passion) och hinner precis till tåget som avgår enligt tidtabell 15.21. Precis det är fördelen med tåg. Central station, inga säkerhetskontroller, incheckningar och väntetider. Tid för kreativa tankar. Citerar Elin Nyström i kupe” – På tåget hinner jag komma ikapp den kreativa sidan av mig själv.”

Dagens möte har varit bra. Först ett klienymöte sedan trevlig lunch med advokat Sven-Erik Ekbäck. Han har betytt oerhört mycket för mig. Han har stöttat mig i svåra frågor sedan han var kursledare på en kurs i familjerätt 2008. Om jag inte känt att jag alltid kunde räkna med hans hjälp hade jag aldrig vågat tacka ja till allt svårare förordnanden.

Han är en av alla de människor som har att tacka för så mycket.

Fyra timmar tills jag är i Ystad. Funderar på om jag skulle ägna tiden åt att formulera några bloggar om juridik. Utmärkelsen som meste bloggare på ambassaden sporrar. Borde kunna hitta samma flyt på den här sidan men det är som att jag ställer högre krav på mig själv när jag ska skriva om juridik. Det är en svår balansgång att skriva lättläst och ändå korrekt. Ja, ja… Någon gång ska jag väl hitta min ton.