Politik

image

Unnade mig sovmorgon. Sophia ska inte hämta mig förrän kl nio. Hela byrån ska in till the Studio och fotograferas. Bilder på hemsidan är viktigt. Jag vill skapa enkla strukturer. Om vi nyanställer är det enkelt att få foto i samma stil. Dessutom hade jag så himla kul när jag var där med Syster och Dottern.

Det börjar ljusna ute. Funderar på att cykla till stranden som igår. Då sprang jag en kortare runda längs havet. Sååååå härligt. Det är en period med vansinnnigt mycket tankar och oro. Försöker fokusera på att må bra.

Läser om Annie Lööf och den nya regeringen. Kul med flera jurister! Lena Ek var min föreläsare på Juridicum och jag har alltid beundrat henne.

Det är något med Annie som får mig att tänka på Pippi. Det röda håret, hennes mod och ungdom. När Maud blev partiledare var jag äntligen stolt över att vara centerpartist. Nu känns det helrätt och jag är verkligen beredd att stå upp för mina ideal. Sådan skillnad mot de gubbiga partiledarna i mitten på åttiotalet när jag var aktiv inom CUF.

Tänker tillbaka på rikstingen. Anledningen till att jag kom med i centern var att det behövdes folk till Nutidsorienteringen, som var en rikstävling i nyheter. Vi var bara tre i laget (man fick vara fem) men blev ändå svenska mästare. Så häftigt.

Tillsammans med äldre cuf:are bodde jag som 14-åring i husvagn en hel vecka. Norrköping, Uppsala. Utforskade städerna som turist. Spelade vollyboll. Var med på fester. Och så minns jag tågen. Fanor, folkdräkter. Vi gick landskapsvis. Kvällen innan hade vi haft den stora festen. Stått på stolarna och sjungit våra skånska sånger…..vi klarar oss nog ändå…. Det var vi mot resten av Sverige.

Nu var vi så där härligt festtrötta efter en rolig kväll. Solen sken och vi gick längst bak bland skåningarna. Och vi sjöng… Här ser ni mannar, skånska mannar ser ni här, feda och granna och riga min liv och min kniv….

I min släkt är man centerpartist. Det sitter liksom i generna. Men för min del blev det mitt eget val. Decentralisering är grundläggande för mig och är grunden för hela strukturen i mitt företag.

Däremot hade jag väldigt svårt att förlika mig med centerns samarbete med s. Under mina år som ersättare i miljö- och hälsa insåg jag att jag nog snarast är turkos. Som suppleant lyckades jag sy ihop många beslut genom samarbete med m och fp.

Kanske är det också åren i centern som färgat mig när det gäller mitt miljöengagemang.

I vilket fall – med Annie Lööf som partiledare känns det mer rätt än någonsin att vara centerpartist.