Hösttrött

image

Det är alldeles svart utanför fönstret fastän klockan är 5.52. Tänk vad snabbt det blir mörkare för var dag.

Försöker tänka positivt. Visst är det härligt med variationen. Så tråkigt det vore om det alltid var ljust om morgonen – eller om det alltid var varmt. Då skulle vi antagligen inte uppskatta det.

Idag är det mycket fokus på ekonomi med bankmöten tillsammans med Jonas som är ekonomikonsult. Målet är att skapa strukturer och delegera ansvar i organisationen utan att jag griper in så snart det hettar till. Det är nödvändigt att jag tränar på att delegera. Anja ska sköta ekonomibiten. Jag vill bara ha avrapportering. Tänk om jag kunde fokusera på det jag är bäst på fullt ut. Vilken underbar tillvaro.

Som det är nu är jag inne och petar i allt.

I dag har jag tillit till allas kompetens. I oktober har jag fokus på delegering och organisation.

Det kan tyckas som om jag bara ändrar mig. Jag prövar, utvärderat och tar konsekvenserna av det jag ser. Ibland hinner tyvärr inte min omgivning med riktigt. Men genom att ta mig tid för reflektion snabbar jag upp många processer. Behöver träna på att förankra beslut….

Jag saknar tidigare erfarenhet av ledarskap…. Men jag har lärt mig oerhört mycket sedan jag frågade Anders Nilsson om råd 2006. Nu känner jag mig redo att ta ledarskapet fullt ut….

Ni kommer att möta en förändrad Annika i november.