Energifyllda möten.

 image

Ibland sker det spontana möten där man känner att man har så stort utbyte av varandra, det är då man känner att tiden bara flyger iväg, att man bara vill prata mer och mer. Precis så var det när jag första gången mötte Åsa Wikström, Fyrwik Consulting. Det var på Tillväxtverkets träff för ambassadörer för kvinnors företagande nu i september. På första föreläsningspasset slog jag mig ner bredvid en kvinna jag aldrig tidigare sett. Hon ställde intresserade frågor om mitt företag och vi bytte visitkort. Men som på alla mingel är det många möten. När jag kom hem hittade jag ett mail i mailboxen där hon föreslog en lunch på Malmö Konsthall den 4 oktober!

Min kalender känns överfull och jag försöker verkligen att prioritera det viktigaste. Men eftersom jag skulle träffa Svante ganska snart bestämde jag mig för att även ta en lunch med Åsa. Det blev verkligen ett givande möten där jag fullständigt glömde bort tiden. Efter två timmar råkade jag titta på klockan och insåg att jag skulle vara hos Svante om 3 minuter!!!

Åsa kommer ut till Hammenhög den 31 oktober för fortsatta diskussioner om rekrytering. I mitt företag vill jag bara arbeta med människor som känns rätt – som ger mig energi. Sådan är Åsa!

Svante är ytterligare ett spännande möte! I somras anmälde jag mig till Malmös FB lunch. Nyfiket kollade jag vilka som skulle delta. Svantes profil gjorde mig nyfiken! WordPress!!!

2005 byggde jag min första hemsida i FrontPage –  www.osterlenjurist.se. 2007 fick jag en idé om tjänster på nätet. Jag gjorde en hel del research och kom i kontakt med det ena dyrare alternativet än det andra. Till slut föll valet på min webhotellsleverantör Andreas Bard. Han kunde erbjuda it-killar i Indien som skulle bygga till en låg kostnad.

Via en kompis rekommenderades jag ta kontakt med Good Old. Thomas de Sauza bjöd mig på mycket värdefulla råd. Bl a föreslog han att jag skulle bygga sidan i open source. De alternativ han förordade var Drupal, WordPress och Jomla. Han menade att WordPress var mycket användarvänligt och täckte de behov jag behövde.

Andreas Bard kunde hjälpa oss även med detta. Andreas Bard har alltid haft en oerhört hög servicegrad. Byggandet av min sida delegerades ut och jag insåg att det geografiska avståndet till Stockholm var en nackdel. Det blev helt enkelt inte riktigt det drivet i projektet som jag ville ha.

Sommaren 2009 deltog jag och min dotter i en WorkShop på Good Old. Det jag fick lära den förmiddagen påverkar fortfarande utvecklingen av min nätnärvaro. Och jag måste säga att de fick rätt i alla sina förutsägelser om framtiden. När jag skriver det här inser jag att jag snart borde köpa en ny workshop på Good Old!!!

Jag hade beviljats PUSS-pengar (produktutvecklingspengar) för utvecklingen av hemsidan, men ärendeingången var hög och jag hade inte någon möjlighet att driva fram sidan på det sättet jag önskade.

Ända sedan starten har Frida på Fridas Grafiska hjälpt mig med annonser, logotyper och annan marknadsföring. Vi kom att tala om mitt slumrande projekt och hon föreslog en ny projektorganisation.

Hon presenterade mig för en Anette Sidemo och en it-kille. Det enda kravet jag hade var att sidan skulle fortsätta utvecklas i WordPress.

Efter mötet försökte it-killen övertala mig att gå över till Jomla. Jag gjorde ett omfattande researcharbete men kom fram till att det inte fanns någon anledning för mig att byta. WordPress funkade för mig och jag hade lärt mig dess funktioner.

It-killen byttes ut. Anette Sidemo jobbade med våra texter. In kom en ung it-kille som skulle kunna WordPress.

Finns det någonting som gör mig fruktansvärt irriterad är det när jag inte kan lita på folk. Vi hade en deadline som var väl förankrad i gruppen (jag minns inte av vilken anledning – men vanligtvis samordnar jag nya hemsidor med någon annan PR). Inför lanseringen åker han på semester och sedan var han onåbar. Efter den här incidenten hade jag tyvärr inte något förtroende kvar – och antagligen inte Frida heller.

Frida presenterade oss för Max på Presis. Den här gången var jag mer kritisk, men presis kändes verkligen rätt. Mitt förtroende för Max var stort redan från början. Dessutom hade vi gemensamma grundläggande värderingar.

Presis har verkligen gjort ett bra jobb!!! Det är de som utvecklat våra tjänster och de ha fått reda upp de märkligheter som den unge it-killen lagt upp på vår sida. Bl a fanns det något fel som gjorde att hela sidan fick läggas om på nytt.

Samtidigt – presis är ett växande företag. Jag vill ha kontinuitet och direktkontakt med den som programmerar. Jag vill ha nya innovativa lösningar.

I juli träffade jag så Svante. I honom hittade jag en intensitet som matchar mig. Han utvecklar sin egen blogg i WordPress och har en nyfikenhet som driver framåt!

Presis kommer alltid att finnas kvar för att utveckla de större projekten, tjänsterna. Jag gillar verkligen det sätt presis jobbar på. De är kompetenta och håller en hög servicegrad.

Men det är något annat med Svante som jag inte kan sätta ord på. Han verkligen brinner för att utveckla hemsidor i WordPress. Han har utvecklat funktioner som han kan visa på sin egen sida. Hans personliga engagemang och utvecklingsiver gör att jag kan lita på att det som han föreslår funkar. Dessutom har han – precis som Presis – haft en hög servicegrad och hållt det han lovat.

Någon har frågat varför jag inte har min juridikblogg på www.advokatbyran.nu. Ja, jag har funderat mycket på detta. Hösten 2010 deltog jag i kursen Vinnande Web och fick mycket stöd i utvecklingen av mina planer. Bloggen hade jag inledningsvis på www.advokatbyran.nu, men efterhand som vi blev fler jurister ville jag att sidan skulle bli mer profesionell och faktabaserad. Ibland är mina inlägg för personliga. Vi valde att lägga dem på en egen sida – www.andebark.se. Här kan jag vara hur personlig jag vill. Inlägg om juridk länkar jag upp till Advokatbyråns två gillasidor på Facebook och till hemsidan Advokatbyran.nu.

Tjänsterna vi tagit fram på hemsidan finns där – men vi har haft så mycket att göra att vi inte hunnit utveckla dem. Tidbokningen skall dock vara på plats och under nästa vecka hoppas jag att vi hunnit lägga in fler tider så att det finns möjlighet att boka.

Vår närvaro på Internet är ett experimenterande och jag uppskattar verkligen frågor och synpunkter kring detta. Jag har försökt hitta andra advokatsidor på nätet – men jag har inte hittat någon som tänker som vi. Det närmaste jag kommer är Juristjouren. Men som jag tidigare skrivit om är det stor skillnad mellan jurister och advokater.