Längtan till havet

image

Ibland undrar jag om mitt förhållande till mina barn är riktigt sunt. För det mesta beundrar jag dem för att de är så mycket modigare än jag var.

Under hela deras uppväxt har ledordet varit frihet under ansvar. Vi har diskuterat och argumenterat för att jag ville ge dem bra egna värderingar.

För ett år sedan blev dottern tillfrågad om hon hade något modellkontrakt när hon var på HM i Stockholm. I regel ringer de med så kort varsel att det är svårt att få det att passa in. Hon har aldrig tagit så allvarligt på det där – mer sett det som en kul grej- en inblick i en annorlunda värld.

Jo, annorlunda är den allt. Var med henne för ett år sedan. En fotograf, en sminkös och dottern tillbringade en söndag från 7 till 21 för att få fram fyra bilder med olika sminkning. Måste säga att jag har svårt att förstå den världen, men det var spännande att ta del av den.

Nu lämnar jag henne på tåget. I morgon är det casting i Stockholm för något uppdrag i Japan. Hon åker dit av nyfikenhet, har inga tankar på att gå vidare.

Den världen lockar mig inte. Så mycket yta utan djup… Längtar till lugnet vid havet. Reflektion, balans.

Luften är kylig. Himlen klarblå. Ska bara leta upp vantarna innan jag tar cykeln till stranden. Älskar morgonljus.