Lördag – bara-vara-tid och vikten av reflektion

Det blev sent igår. När klockan närmade sig midnatt insåg jag att jag nog skulle hinna gå igenom alla mapparna på datorn så att vi kunde gå över till den nya strukturen på tisdag.

Visst är det märkligt hur mycket vi sparar på hårddisken. Hur ofta tittar man i de där dokumenten. Samtidigt är jag livrädd att radera något som vi kanske skulle kunnat behöva.

Det har varit många datorbyten under åren – och varje gång har jag sparat det gamla i en separat mapp – ”om i fall att…”. Kanske gör vi samma sak nu. Men jag gör i alla fall ett försök att rensa ut – och de guldklimpar jag hittar lägger jag upp som inlägg här.

För vad är det för mening med en massa dokument på en hårddisk om ingen ändå läser?

Samma sak är det med alla de digitala fotona. Tidigare ägnade jag tid åt att beställa de bästa som pappersbilder. Mitt julpyssel bestod i att klistra in dem i mina och barnens fotoalbum. Nu ligger de i mängder på hårddisken. Dottern är klok – hon raderar allt utom det bästa. Själv sparar jag allt – och eftersom jag kan fotografera 30 bilder på en sten blir det ganska många bilder.

Jag ska låta detta bli en nystart. Ta med mig feng-shui-tänket in i datorvärlden. Men som alltid när man ska göra sig av med något är det en process. Det handlar om en ändrad livsinställning. Men de bästa fotona kan jag ju inte slänga. Att hitta dem tar tid! Tänk vad mycket tid vi lägger på att ta hand om våra saker!!

Unnar mig en morgon åt att göra ingenting. Tid att reflektera över hur mycket företaget utvecklats, var jag är idag. Vad kan jag utveckla? Vart vill jag komma? Vad prioriterar jag under den närmaste tre månadersperioden? Läser mina anteckningar från Munken som sålde sin Ferrari. Vad kan jag förbättra ytterligare?

Enligt boken ska vi äta levande föda, mindre kött och framförallt äta mindre. Mm… kanske ett nytt fokusoområde så här innan jul.

En av mina favoriträtter för lata dagar är äppelomelette. Receptet hittade jag på en dag när jag var för lat för att gå och handla. I kylskåpet fanns bara ägg och bregott, men i trädgården växte det gott om äpplen.

Smält smör i en stekpanna. Lägg i ägg efter hur hungrig du är och rör om. Grovriv under tiden äpplen (nej, de behöver inte ens skalas). Jag brukar räkna ett halvt äpple per ägg – men återigen – det beror på äpplenas storlek och hur hungrig jag är. Rör i äppelrivet. Hacka sötmandel grovt. Blanda i och rör om. Stjälp upp på talrik när det stelnat. Dofta över massor av ingefära och kanel. Det är gott med turkisk yoghurt till (ev. kan man blanda vaniljsocker i yoghurten). Superenkelt och gott!

Så snart maten sjunkit ska jag ge mig ut på en joggingrunda. Dottern har kompisar som sovit över och tyckte att det räckte att jag kom hem mot kväll till. Och så ringde sonen och ville stanna hos kompis ännu en natt…Ännu mer egen tid för reflektion i Hammenhög. Skulle kanske ge mig på de där osorterade pappershögarna i skåpet också…

4 svar på ”Lördag – bara-vara-tid och vikten av reflektion”

 1. Merike Julkunen Majwell skriver:

  Hej Annika!
  Du inspirerar, igen och får en att kämpa lite till, anstränga sig lite extra och vips … så mår man så mycket bättre – vi klarar mer än vi tror, visst vet jag det – men det är ändå skönt att få en extra spark….
  Äter också smörstekta äpplen med turkiskt yoghurt – supergott!
  Hade sk familjedag idag: både sonen och dottern var på besök, så imorgon blir det min egen dag med motion, reflektion och det som jag fick enspiration från din blogg: vad ska jag prioritera tre månader framöver – ska använda jogginturen till det! Tack!

  1. Tack Merike!
   Vad jag blir glad för din kommentar!!! I vintermörkret behöver vi verkligen all inspiration vi kan få. Själv inspireras jag mycket av Sanna Ehdin som jag har på FB.

   Att planera in saker från den där önskelistan har verkligen gett mitt liv en kick! Att själv ta kommandot över livet och tänka efter vad jag verkligen vill uppleva. Såå roligt om jag kan inspirera!!!

   Smörstekta äpplen låter inte alls dumt! Får väl testa det också – så får du testa att blanda ägg med dina 🙂

   Ha en skön söndag!

 2. Det här måste jag prova. Tack för tipset kramar från Gottelisa

Kommentarer är stängda.