Trycker snooze för fjärde gången

20111102-055944.jpg
Så svårt att komma upp trots den nya vintertiden. Bilden från igår påminner mig om hur härlig morgonpromenaden är om jag bara kan tvinga mig upp.

Jag kom i säng sent – men vi hade en så energigivande kväll och fyllde verkligen på den sociala energin.

I min kalender hade jag planerat att vara tillsammans med mina höstlediga barn idag. Men det var innan jag insåg att de faktiskt är tonåringar och hellre tillbringar tiden med kompisar. Var hemma om igår – men det är nog bäst att jag håller mig därifrån tills laningen är klar. Tomma cocaflaskor, datorer, förlängningssladdar – bostaden är omvandlad till en spellokal.

De senaste två dagarna har jag suttit konstant i möte. Idag ska jag lyda råden i ”munken som sålde sin Ferrari” och värdera min egen tid. Stänga dörren och ta itu med mina egna lite större ärenden. När jag sitter i möten är det lättare för omgivningen att acceptera att jag inte ska bli störd.

Och så ska jag tänka på en sak från ”de sju goda vanorna”. Den senaste tiden har jag haft en tidstjuv från kategorin oviktigt och inte brådskande – att kolla besöksstatistik och sociala medier. När dagen är hackig med möte är det så lätt att slösa bort minuter mellan möten på oviktiga saker.

I stället ska jag fokusera på det som är viktigt – och där prioritera det som är brådskande.

Trycker snooze för femte gången. Det ljusnar sakta utanför fönstret.