Österlen Lyser i Hammenhög

 

Advokatbyrån Annika Andebark Ab

Potatis- och purjolöksoppa, äppelbröd och skorpor med kardemumma bjöd vi på. Huset fyllt av levande ljus, en introduktion om Hammenhögs juridiska historia och goda samtal!

Jag gillar att bjuda förutsättningslöst. Det är så spännande att se vem som kommer – och ofta är det rätt människor. I kväll var en sådan kväll. Jag är så tacksam för alla som var här.

Tyvärr gick vi ner lite tidigt till torget och vi skingrades. Förhoppningsvis fick gästerna uppleva lite av Hammenhög på egen hand.

Fackeltåg

Fackeltåg mot silosanläggningen med säkert fyratusen andra. Barnvagnar, rymdklädda barn, ljusklädda människor.

Hammenhög

Där på silosanläggningen fick vi se en uppvisning i vertikal dans som jag sent kommer att glömma. Camilla Backman berättade senare att dansaren engagerats från Schweiz och att hon helt inriktat sig på vertikal dans. Filmklipp från bildspelet på silosen finns på min facebooksida.

Loppis Hammenhög

Hammenhög var ett enda stort folkhav som vandrade mellan Loppisen, Buss Perssons, Familjär, Pizzerian, Garaget, Frk Östergren och ner till Valnöt och Kaprifol.

Valnöt och Kaprifol, Hammenhög

Ljusarrangemangen på Valnöt och Kaprifol börjar bli en tradition. Hittills har jag aldrig blivit besviken – och inte i år heller. (I restaurangen serveras både torsk och vilt.)

Hammenhög, Österlen Lyser

En liten bit av Medelhavet finns inte med i programmet – men som vanligt menar jag att det är ett av de mest besöksvärda platserna under Österlen Lyser. Den upplysta trädgården är magisk och är svår att beskriva i ord eller bild.

Människorna börjar lämna byn. Jag skall släcka ner kontoret och åka hem och äta kanelbullar från Frk Östergrens med sonen. Tyvärr är cafeet stängt i morgon – men annars är det mesta öppet i Hammenhög även i morgon!

Hammenhög är väl värt ett besök under Österlen Lyser!