Begäran om kompletterande handlingar

Kommunens företrädare berättar ofta om hur de vill underlätta för människor att bedriva företag i kommunen.

Idag har jag haft genomgång med Karin som hjälper oss med redovisning och myndighetskontakter. Karin är fantastisk och vi är helt eniga om att det gäller att tänka positivt (när allt är löst – då ska jag skriva om vilket helvete det varit att växla upp det här företaget… men för att stå ut måste jag tänka positivt…)

Vid genomgången av posten får jag följande brev från Simrishamns kommun;

”Begäran om kompletterande handlingar

En ansökan om slutbevis har inkommit till Samhällsbyggnadsförvaltningen. För att slutbevis ska kunna utfärdas ska följande handlingar redovisas:

*Brandskyddsdokumentation

* Verifiering på utförande enligt upprättad brandskyddsdokumentation

*Reviderade ritningar på hur tillgängligheten är löst avseende toaletten på bottenplan”

Hittills inte ett ord från kommunen i stil med ”Oh, vad kul att du satsar på att expandera ditt företag på landsbygden”, ”Vi uppskattar att du skapat tre nya heltidstjänster bara i år och att du dessutom anlitat lokala entreprenörer och konsulter som bidrar till mer skatteintäkter och arbetstillfällen i kommunen”.

Ibland blir jag så himla trött på att vara företagare… ni anar inte all hopplös administration. Kostnader för företaget… och tid för mig som jag istället kunde ägnat åt att arbeta med ärenden.

Jag ber Anja kontakta Per som hjälpte oss med bygget.

2 svar på ”Begäran om kompletterande handlingar”

  1. Ja!
    Jag har gått genom många turer sen jag startade upp mitt andra företag på LANDET.
    Att driva ett företag på landet, med en massa bestämmelse som är absolut inte anpassade till småskaligt företagande och med med dagens prisläge? Näst intill omöjligt.

    1. Tack för din förståelse!!! Ja – det är nästintill omöjligt!!! Bara bankens belåningsregler – där försvann 1,5 Mkr för att de vill ha avkastningsvärdering… Ska berätta mer i framtiden – men det är verkligen ett helsike!!!!

Kommentarer är stängda.