Måndag – ny vecka… Fortfarande hösttrött

20111114-060300.jpg
Vaknar när klockan ringer kl 5.30. Kollar FB och börjar övertalningen av mig själv om att komma ut på morgonpromenad.

Dagen börjar i tingsrätten. Både jag och Caroline har muntliga förberedelser i familjemål. När jag skriver detta inser jag att en tonåring inte skulle förstå. (återkommer
med utförligare förklaring i veckan… Tänk så mycket det finns att förklara som är självklart i min värld.)

I eftermiddag en bouppteckningsförrättning.

Vi har byggt upp en organisation som skall stötta de biträdande juristerna i att snabbt lära sig hur en boutredning går till. Jag menar att den kunskapen är viktig både för att skriva testamente, äktenskapsförord och för att kunna ha arvstvister och uppdrag som boutredningsman. Även bodelningar bygger på samma kunskaper.

Emma har med hjälp av Carina handlagt det här ärendet. Tankarna på den här organisationen har funnits sedan Carina började 2009. Vi har gjort en hel del ändringar under tiden – men nu tycker jag att det fungerar.

Nej, nu ska jag upp! Tankarna blir så mycket klarare efter en rask morgonpromenad!