Morgonljus och tankeskärpa

Gäss

Klockan 6.30 satt jag på kontoret med kristallklara tankar. Efter två timmars effektivt arbete gav jag mig ut på morgonpromenad i bitande kall vind.

Gäss

Över himlen flög fågelsträck efter fågelsträck med tjattrande gäss. Den gröna åkern fylldes av hundratals fågelkroppar.

Eftermiddagens brottmålsförhandling ställdes in med kort varsel. Tack vare att jag jobbade till sent i går kväll känns det som om jag börjar komma ifatt i ärendena. Fram till kl.12 skall jag vara effektiv. Därefter skall jag äta lunch med Christel Carlborg.

Vi träffades 2004 när jag nyss startat mitt företag. Christel var då ordförande i Idea och intervjuade mig efter att jag fått utmärkelsen ”Årets Idea”. Vi har fortsatt att hålla kontakten. Christel är frilansjournalist – och eftersom jag som barn drömde om att skriva inspireras jag alltid lika mycket av våra möten.