Skottlossning utanför Ystads tingsrätt…

Skottlossning utanför Ystads tingsrätt… Visst påverkas jag av artikeln. Mina tankar går osökt till artikeln i Dagens Juridik om hur en domare uppsökts av en part i en vårdnadstvist. Drar mig även till minnes det som berättats om en vårdnadstvist för flera år sedan. Plötsligt skulle  en av parterna ha dragit upp sin pistol och skjutit. Om jag minns rätt blev två i rättssalen träffade.

På Ystads tingsrätt är säkerheten hög. Det har sagts att det är en av landets säkraste tingsrätter. Med två anställda vakter känner jag mig alltid trygg där. På kontoret har vi ökat säkerheten efter ombyggnaden. Bl a har vi Bengtsson som kan morra hotfullt.

På facebook undrar någon om jag var i tingsrätten när det hände. Först en stund senare inser jag att jag skulle ha varit där. I går ställdes dagens förhandling in – den skulle ha börjat kl 13.

När den ställdes in senarelade jag min lunch till kl 12.30. Om jag är i Ystad brukar jag försöka hinna parkera hemma och cykla. Jag inbillar mig att jag på det sättet sparar miljön eftersom jag inte behöver starta bilen för att köra den korta sträckan hem.

Idag var jag sen och övervägde att parkera utanför tingsrätten. Som tur var fick jag tag i Christel och kunde meddela att jag blev några minuter sen. Omkring halv två lämnade vi Per Helsa…

Tänk så lite vi vet om livet. Det gäller att vara tacksam för varje dag. Det oväntade väntar bakom hörnet.

5 svar på ”Skottlossning utanför Ystads tingsrätt…”

 1. Oerhört obehagligt att man riskerar sådant i sin yrkesutövning. Både på individnivå, men även samhället i stort. Glad att du inte var där, bara chocken kan ju göra stor skada.

  1. Ja, det är inte utan att riskbilden blir tydlig när något sådant händer.

   Fin artikel i dagens YA om algodling 🙂

 2. Inom Rättsväsendet lever man i symbios,domare,åklagare och advokater.Det var tydligen två i bilen.Undrar om man rett ut vem det var som sköt?

 3. Kanske blir det DU som blir advokat åt någon av de misstänkta.Men med hänsyn till din inställning mot de misstänkta så vore det olämpligt.Dom har kanske redan fått advokat?

  1. Tack för dina kommentarer.
   Jag är inte insatt i ärendet och såvitt jag vet inte förordnad som försvarare.
   Jag delar inte din uppfattning om att domare, åklagare och advokater lever i symbios. Som advokat har jag lojalitetsplikt mot min klient. Ingenting får hindra mig att göra mitt yttersta från att tillvarata klientens intressen. Emellertid får jag inte främja orätt.

Kommentarer är stängda.