Saffransskorpor (med havregryn och sötmandel)

100 g smör
1 g (2 påsar) saffran
2 st ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl (jag tillsatte lite extra)
2 dl havregryn
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl grovt hackad sötmandel

Smält smöret tillsammans med saffranen, detta för att saffranssmaken verkligen ska blomma ut och komma till sin rätta. Häll smörblandningen i en skål och rör ihop med äggen, tillsätt den hackade mandeln. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Forma till tre längder på en plåt och grädda i ugnen i ca 20 min, 175 grader. Tar ut skorplängderna och sänk till 125 grader. Skär längderna i 1.5-2 cm tjocka skivor och lägger tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Låt skorporna torka i ugnen i ca 15 min, 125 grader. Ta ut skorporna ur ugnen och låt svalna helt. Förvara i tätslutande burk.