God Jul!!!

Vad är julen egentligen? Stress för att fixa alla julklapparna, städa minsta lilla vrå, sill, ägg, ål, lax, skinka, brunkål, köttbullar, lutfisk, prinskorv, rödbetssallad, ris a la malta, mandelmusslor, lussekatter…glöggmingel, julbord och hasta för att hinna med att träffa alla?

Varje år säger min mor – i år blir det inte så mycket på julbordet… Hon  lagar världens godaste ris a la malta med saftsås av hemkokt vinbässaft… Men varje år har vi ätit så mycket att vi är mätta innan vi kommer till Ris a la Maltan.

För mig är det det där andra som är viktigast – de levande ljusen, tiden för samtal, lugnet… och inte minst musiken!!!

O helga natt – ger mig fortfarande rysningar. Under flera år sjöng jag i kyrkokören i Övraby med tidiga julottor. Carolina Sandgren, som idag är operasångare, var en av körmedlemmarna. O helga natt tillhörde julotterepetoaren.

När jag lyssnar inser jag hur mycket jag saknar Vallby konsertförenings julkonsert. Nästa år skall jag se till att hålla mig hemma…

Söker runt på youtube efter en annan julfavorit… Jul, jul strålande jul

Så min absoluta favoritjulsång – Last christmas

Önskar alla en riktigt God Jul!!!