Irriterande effekter av regler

Den 2 februari skall jag medverka på Småföretagardagarna i Örebro. Tillväxtverket står som arrangör för seminariet ”Vad irriterar företagen” som bygger på rapporten Irriterande effekter av regler.

Med på planet till Egypten var ”Så upplever företagen regler”, men jag har ännu inte hunnit läsa förstudien ”Irriterande effekter av regler”.

Anledningen till min medverkan var mina bloggar där jag irriterats över kontakterna med myndigheter. Och nog har jag mycket som har irriterat mig de här åren. Sedan Karin på Tillväxtverket ringde har jag funderat mycket. Hur ska jag uttrycka mig på ett kärnfullt sätt? Och vad ska jag prioritera? Det är lätt att inte se skogen för alla träd…

Jag tror jag ska börja med att kategorisera mina tankar här på bloggen. Kanske har du några erfarenheter att fylla på med. Även om jag inte kommer kunna lyfta fram allt på seminariet – så kan jag hänvisa hit och på det sättet kanske vi kan göra skillnad? Det blir inte bara mina erfarenheter utan vi kan samla in mångas erfarenheter och förhoppningsvis få en förändring!

Nedan listar jag myndigheter och institutioner som jag kommit i kontakt med,. Min avsikt är att skriva blogginlägg och länka upp till varje punkt.

Som vanligt tar jag gärna emot kommentarer – både här och via FB

1. Skattemyndigheten

2. Arbetsförmedlingen

3. Försäkringskassan

4. Kommunen, samhällsbyggnadsnämnden

5. Kommunen, miljö- och hälsa

6. Brandskyddsmyndigheten

7. Länsstyrelsen

8. Bolagsverket

9. SCB

10. Posten

11. Banker (jag vet att de inte är en myndighet – men de har stor betydelse för företagens expansion)