Vad irriterar företagarna?

Så fylld av alla intryck vaknar jag innan klockan ringer. Klockan var över midnatt innan jag kom i säng.

Måste säga att stora hotellets/elites säng är nog den skönaste hotellsäng jag någonsin sovit i.

Tog tiden på mitt föredrag igår. 20 minuter – och jag skulle kunna prata ännu längre. Kortar ner och hänvisar vissa delar till nätet.

Vilka inspirerande möten igår! Flera värdefulla kontakter inför framtiden. Mycket bekräftelse – som jag verkligen behövde.

Ofta kan jag känna att min vision är alldeles för vild och omöjlig att förverkliga – men när jag hör vad andra företag gjort är min grej inte så stor.

En rådgivare sa att det är företagsledaren som måste utvecklas som person först – sedan utvecklas företaget. Han berättade om ett tillväxtprojekt han ledde i Göteborg. De hade tagit fram sju punkter som var nödvändiga för expansion
1. Affärsplan
2. Ordning och reda
3. Rätt folk på bussen (rätt person viktigare än rätt kompetens)
4. Kommunikation
5. Koll på affären
6. Ledarskapet
7.
… Osäker på om jag minns rätt … Men det var en bra diskussion.

Pratade även med en trevlig kille på vinnova. Nästa utlysning är den 7.2. Har inte tänkt i vinnovapengar innan. Hinner jag in med en ansökan i helgen? Jag ska titta på kriterierna – tror faktiskt jag tog en broschyr.

Nu – upp – fokus på föredraget kl 9.15. Det var visst mer än 40 anmälda – vill verkligen göra det här bra. Myndigheternas attityder mot företagarna är verkligen en fråga som engagerar mig. Ska be Jeanette skicka ett pressrelease när jag kommer hem.