En ovanligt vanlig onsdagskväll

Sitter uppkrupen i soffan så där som alla föräldrar borde göra… men på golvet ligger två brottmålsakter. I knäet datorn.

Det blev inte några grytor i köket. Istället stannade jag och sonen till på McDonalds drive in på vägen hem. Men mysiga samtal fick vi – han över en hamburgare och jag över kycklingsalladen.

Härlig gemenskap framför TV:n medan jag kollade dagens mail. Besvarade, vidarebefordrade, svarade på twitter. När sonen stack till sin träning grävde jag ner mig i brottmålsakterna.

Klientmötet klockan 9 där skadeståndsfrågorna är det väsentliga, huvudförhandlingen i brottmål kl 10.45 och sedan en häktningsförhandling kl 14.

Förordnandet där det är häktningsförhandling fick jag per telefon i eftermiddag under mötet. Hur klarade sig advokater utan mobil och bredband? Nu skickade tingsrätten häktningsframställan och häktningspm per mail så att jag kunnat läsa på datorn. Mycket tid i morgon lär det inte bli.

Telefonsamtal med klienten i fredagens heldagsförhandling.

Jag älskar det här jobbet – verkligen! Gillar pulsen – det oförutsebara.

Brottmål är som att måla akvarell jämfört med den petiga oljemålningen som ständigt kan förbättras. Ju mer tiden går ju mer inser jag att jag är för rastlös för tvistemålens ständiga skrivelser. Sån tur att vi har Emma. Hon är bara bäst när det gäller den tålamodsprövande skriftväxlingen i tvistemål!