Tankar kring bloggande

Att skriva om juridik på en blogg är inte något konstigt. Vad som däremot är ovanligt är en advokat som är personlig. Den senaste tiden har jag funderat mycket kring detta. Ger det en splittrad bild? Borde jag hålla mig till inläggen om juridik?

När jag läser bloggar är det inte främst för att hitta fakta. Nej, jag vill ha det lättläst.
Lite som hos Blondinbella och Underbaraclara.

Vad blir det här för blogg om jag bara skriver juridik? Och vem skulle stå ut med att läsa den? Inte många – själv skulle jag antagligen tröttna på att skriva. Här skriver jag först och främst för mig själv – för att jag har ett behov av att ständigt skriva av mig. Dessutom gillar jag verkligen att dela med mig av mina bilder.

På en hårddisk på kontoret finns massor av bilder som bara väntar på att laddas upp på bloggen… längtar verkligen…. Men just nu är det så mycket som måste göras först…Hela dagen har jag tillbringat i tingsrätten. Fyra tilltalade innebär fyra advokater på plats. Att vara advokat är ett ganska ensamt yrke. Därför uppskattar jag verkligen de här förhandlingarna när vi är flera advokater. Det ger utrymme för intressanta diskussioner. Hur har de sett på skuldfrågan? Hur ställer de sig till skadeståndsyrkandena? Vilka rättsfall har de hittat?  Hur använder de sig av materialet i pläderingen?

I allt jag gör strävar jag ständigt efter att bli bättre. Just nu är det diskussionerna med kollegor som utecklar mig allra mest! Och jag bara älskar det!

2 svar på ”Tankar kring bloggande”

  1. Peter Huss skriver:

    Jag tycker du har en bra mix mellan juridiska och personliga inlägg. Skriv det som känns naturligt för dig, det är din personliga prägel som gör just din blogg unik. Fortsätt att varva in dina fina bilder i din blogg, det gör bloggen mer levande. 

Kommentarer är stängda.