Tonårsförälder

I kväll var jag på föräldramöte på sonens skola. Han har en fantastisk lärare som verkligen kan engagera när hon pratar!!! Glad, trygg och klok!!! Precis en sådan lärare skulle jag själv önskat mig.

Efteråt stod jag och pratade med några mammor. Vi var överens om att vi nog inte förstår ungdomarnas sätt att kommunicera. Ungdomarna har sitt umgänge via internet. En fördel är att de blir väldigt bra på engelska. Sonen är väl inte så flitig med läxorna – men vilka förmågor är mest värdefulla i framtiden? Förmåga att leda och kommunicera eller kunskaper om kemi och vår historia?

När jag cyklade hem funderade jag över mina egna kontakter på Internet. Den här bloggen har verkligen vidgat mina nätverk. Det märkliga är att många som jag fått kontakt med här eller via facebook har blivit som riktiga vänner. Det har hänt att jag suttit och chattat med flera på facebook en fredagkväll. Det ger mig möjlighet att finnas tillgänglig för barnen samtidigt som det är lite samma snack som när man hänger i baren.

Sociala medier är lite som livet på landet. Man lyssnar på andras rekommendationer och man delar med sig av det man vet och har. Inte alls som livet i ett hyreshus där man ofta inte ens pratar med dem som bor i samma trappuppgång.

Egentligen tänkte jag dela med mig av en länk jag fick idag, jag hade tänkt att komplettera inlägget om Barcelona, komplettera med en jurists erfarenheter om att vara särskild företrädare i Göteborg och så skulle jag vilja skriva en hel serie om att vara sambo. Kvällen sprang iväg – och jag har lovat mig själv att komma i säng tidigare för att vänja mig vid sommartiden!

2 svar på ”Tonårsförälder”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Jag uppskattar Dina vardagsfunderingar. Själv har jag inte arbetat på snart tre år, men följer intresserat med i Dina tankegångar. Dessutom fär jag litet Österlenkänsla – jag har sommarhus i Borrby.

    1. Vad glad jag blir att höra!!! Ibland undrar jag varför jag delar alla mina tankar (jo, erkänner – jag har ett stort behov av att skriva). Men när någon kommenterar att de läser även det lilla känns det meningsfullt. Stort tack!

Kommentarer är stängda.