Varför håller jag föredrag? (del 2)

2008 presenterade Radio Kristianstad mig som idéspruta – till vardags säljer jag trygghet och god nattsömn.

Klienterna säger att de lämnar kvar sina problem på mitt kontor – och mycket av mitt arbete handlar om att företräda klienter i tvister. Men får jag välja så hjälper jag hellre människor att förebygga problem t ex med testamente och bra avtal.

Har ni någon gång känt att en händelse eller ett möte påverkade ert liv i en viss riktning? Så var det för mig när jag arbetade på Sparbanken Syd med familjerätt. Jag hade inte fyllt 25. Direkt efter gymnasiet på Österport i Ystad hade jag börjat läsa juridik i Lund. Därefter väntade tingsmeritering på Kristianstads tingsrätt. När jag var 25 år var jag fruktansvärt trött på att pendla och valde jobbet på bank istället för karriären i storstaden.

Ett av mina första ärenden på Sparbanken Syd var att göra bouppteckning efter en ung kille som helt oväntat dog i på väg hem från arbetet. Hemma väntade hans sambo och två små barn – men inte någottestamente! Kanske kan ni redan nu ana vad som hände? Efter den här händelsen bestämde jag mig för att försöka föra ut kunskapen om juridik för att förhindra de tråkiga situationer som man skulle ha kunnat förebygga.