Att starta företag (del 8)

Som företagsrådgivare hade jag sett en skillnad mellan mäns och kvinnors sätt att driva företag. När en man kom in på banken hade han en avancerad affärsplan och behövde låna några miljoner. Kvinnan kom in och bad om en checkkredit på tiotusen kronor. Kanske är det därför männens företag utvecklas snabbare?

Jag gjorde som de flesta kvinnor. Investeringarna bestod av ansvarsförsäkring och lagbok. Mobiltelefon hade jag redan och maken drev redan företag hemifrån så jag kunde snylta på hans fax och skrivare.

Loggan gjorde jag själv. Annonsera kändes onödigt dyrt. Efter ett halvår och en konsultation med Almis rådgivare, Ann-Sofie Frey, fick mig att inser att annonser var nödivändiga om jag skulle hitta klienter. Utan de annonserna hade jag nog inte haft kvar mitt företag idag.