Livet på landet

 

Rölleka

Morgonpromenad i Hammenhög

 Kroppen är så där härligt trött efter en timmes simning. De utlovade bilderna från promenaden igår kommer först idag.

Dagen guldkorn är inlägget från Elisabeth Lindqvist: ”Jag tycker mycket om att läsa Dina inlägg – och jag har lärt mig så mycket.”

Att blogga är verkligen helt underbart! Det vore så kul att träffa alla läsare IRL. Kanske skulle jag bjuda in dem till speciella träffar…

Ibland tycker kollegorna att jag tar mig vatten över huvudet – så det är kanske bäst att tala med dem först innan jag sprutar iväg i några nya idéer.

Det var kul att läsa att Elisabeth lärt sig så mycket. Därför väljer jag att skriva ut namnen på bilderna. Med åren har jag förstått att det som är självklart för oss lantisar är en helt ny värld för ”staboa”.  

Som barn fick vi bra betalt för att dra tistlar i betorna
Vete

Korn

När jag satt ting på Kristianstads tingsrätt bjöd jag ner mina notariekollegor till Österlen. Min dåvarande fästman visade runt dem på gården.Länge efter pratade de om den ”enorma domkraften”. Då insåg jag att jag kommer från en helt annan värld än de flesta juristerna gör. (Ha överseende med layouten – jag fick i alla fall ut bilderna fastän jag har stora högar som måste göras klart så att jag an ha lite semester nästa vecka.)