Reflektioner

20120719-192602.jpg
Även om jag tillbringat en stor del av semestern på kontoret känner jag mig ledig. Kanske har det med kläderna att göra. När jag är i ”tjänst” klär jag mig enligt vår klädkod.

Grunden är ljusblå skjorta och mörkblå kavaj till kostymbyxa eller jeans. Sommartid händer det att jag istället har beige byxa och ljust linne.

När jag tittar på mina kollegor klär sig alla jurister på samma sätt utan att vi krävt det. Men det skapar någon sorts samhörighet. Dessutom gör det tillvaron enklare att slippa grubbla över klädvalet.

Det började för att jag hade svårt med garderober under ombyggnationen då jag bodde i en kappsäck. Då var det enkelt med fem likadana skjortor. Det fick mig att upptäcka hur praktiskt det var med arbetskläder – och billigare i längden.

Nu funderar jag på om vi skulle låta sy upp vår egen klädkollektion i Thailand.

Men de här eftermiddagarna har jag lufsat runt i luvtröja och städat ut en av tre källare – något som skulle ha gjorts för länge sedan … Om jag inte hade jobbat så mycket. Men nu fanns det en deadline!

(Den kloka bilden hittade jag på Facebook. Tack Robin Sharma för all klokskap och inspiration!)

Ett svar på ”Reflektioner”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Tack för de orden – skall ta dem till mig.

Kommentarer är stängda.