I väntan på solen

20120816-095626.jpg
För femtielfte gången kollar jag SMHIs väderprognos. Jo, det står att solen skiner och att den ska göra det fram till 12. Ute är himlen grå. Vi hade tänkt ta frukosten med ut på morgonpromenaden. Istället hamnar vi vid köksbordet. Steker färska kantareller och äter på knäckemacka, turkisk yoghurt med banan och blåbär från skärgården till samtal om affärsplaner och visioner. 2010 påbörjade jag exportrådets utbildning Steps to export. Då var tiden inte mogen. Via min nya iPad hittar jag affärsplaner och inser hur stor nytta jag haft av tankarna. I höst är det dags att ta upp den igen.

Efter skärgårdens lugn är jag mer taggad än någonsin. Det är tur att jag och Anki har tiden fram till söndag och bubbla. När jag kommer ner till Skåne ska jag försöka att inte vara i visionen. Mitt fokus är att bli en närvarande ledare som skapar en trygg och bra arbetsmiljö.

Fördelen med misstag är att de lär oss något som leder till utveckling!