Gå din egen väg, LUT del 5

I morgon har vi månadsmöte och jag inser att jag inte la upp alla förklaringarna det första avsnittet ”Du behöver inte någon titel för att vara ledare” i Robin Sharmas bok, Ledare utan titel.

Här kommer några citat ur boken om att gå sin egen väg:

”Du behöver ingen titel för att bli en le3dare, men du måste vara tuff och ha massor av kurage, så att du vågar gå din egen väg. För att kunna bli en ledare utan titel måste du vara osannolikt envis och fruktansvärt modig.”

Jag tänker på ledarskapsprogrammet jag går. Nog är det så att ledare behöver vara modiga. Någon sa att en bra ledare är hård men rättvis.

”När du gör allt som står i din makt för att åstadkomma resultat i världsklass kan du inte undvika att stöta på hinder. Och när du utmärker dig genom att ställa mycket högre krav på dig själv än någon annan skulle göra, kommer det att komma perioder när du tvivlar på dig själv. Men din övertygelse om att du gör något betydelsefullt och din tro på att du kan bli en ledare måste vägra tyngre än din rädsla. Som jag förklarade tidigare måste du hålla fast vid din vision med passionerat engagemang och ha styrkan att fortsätta att ge uttryck för det absolut bästa inom dig.Och det kräver att du vågar gå din egen väg. Det kräver kurage. Det kräver en bergfast beslutsamhet.”