Ledstjärna, LUT del 9

”Med den turbulens som räder i arbetslivet just nu är det lätt att tappa bort sin mission, sin vision, sina värderingar och sina mål. När det känns som om allt håller på att falla sönder är det väldigt viktigt lätt att falla för distratkionernas förförelseknep. Men ledare utan titel håller sig till saken. De fortsätter att enbart fokusera på det som verkligen är viktigast. de har disciplin nog att stå kvar med båda fötterna på jorden. Och de arbetar – och lever – enligt en enkel regel: Fokusera på det bästa och strunta i resten. .”

”Ledarskap handlar om att veta väldigt lite om det mesta och överväldigande mycket om ett fåtal saker. Fokusera, fokusera, fokusera.”

”De bästa ledarna är ytterst fokuserade på de största uppgifterna. De är fast beslutna att på ett nästan militäriskt sätt koncentrera sig på sina bästa möjligheter och vägrar att låta sig ledas in på några sidospår. De har en inre disciplin som gör att de håller sig till saken och säger nej till allt annat. Se till att du har riktigt klart för dig vad din ledstjärna är. Skaffa dig sedan den självkännedom och handlingskraft som krävs för att skala bort allt annat.”

”Du måste gå från komplexitet till enkelhet genom att slopa alla aktiviteter som inte betyder särskilt mycket under dina arbetsdagar för att få utrymme att fokusera på gränsen till besatthet på det som betyder riktigt mycket.”

Gandhi:”Man kan inte göra rätt här i livet om man är upptagen med att göra fel på något annat område. Livet är en odelbarhelhet”

”Ditt privatliv färgar alltid av sig på ditt yrkesliv och vice versa.”

”Varje morgon innan du går ut i världen ska du reservera en lugn stund för dig själv. Under den tiden ska du ta dig tid att tänka. Ibland måste du slå av på takten för att kunna öka farten. Att tänka under tystnad medan resten av världen sover är en utmärkt övning för enastående resultat. Självreflektion skapar en intensiv klarsynthet. ”

Själv skulle jag inte längre kunna klara arbetsdagen utan mina morgonpromenader!